сряда, 25 март 2015 г.

Повече за швейцарските механични часовници Tissot

Определено марка, която сте чували, а щом разберете, че идва от Швейцария, тогава интересът ви се засилва. Но не искате ли да научите повече за тях, от къде идват, какви са били първите им крачки и прочие? Все пак почти всяка една голяма компания, която произвежда нещо ценно е тръгнала от нещо малко, една добра идея, подкрепена с много работа и капитал. Ние ще ви разкажем накратко за Tissot.

Компанията започва като малка работилничка на баща Шарл Тисо и синът му Шарл-Емил Тисо, а работилницата носи името — Шарл Тисо и син. Всичко това се случва в далечната 1853 година, като това е една от най-старите марки часовници. 

Популяризацията извън Швейцария се дължи на сина, който прави износи в Русия. Да, Русия са купували швейцарски часовници. През 1866 те били поръчвани под формата на джобни за императорския двор. Специално за офицерите на императорската гвардия, от малката работилница пускат „императорски часовник“ с гравиран герба на всеки един от Руските полкове. Едва през 1920 г. Започва серийно производство, като завода се превърнал в изключително технологично развита база, снабдена с най-модерната за времето си техника. За всеобщо учудване, през 1937 г. Компанията се слива с Omega и създават общо седалище в Женева. След този съюз се прави разделение на пазарите — Omega поемат високия клас часовници, а за Tissot остава средния.


С течение на времето, компанията започва да открива все нови и нови пазари и да показва чудесата си по света. През 1971 г. Компанията пуска на пазара пластмасов часовник с прозрачен корпус, който се предполага да е първият предшественик на днешните Swatch часовници. Само 14 години по-късно, компанията пуска изключителен часовник Tissot T-touch, който има чувствително на допир стъкло. Часовникът включва в себе си хронометър, барометър и още различни функции. Нещо, което светът едва сега ще започне да вижда. Още в ранните години на своето развитие тази малка компания се стреме да създава иновативни решения и модели, които до този момент не са били актуални. По този начин тя изпреварва тенденциите като всъщност ги налага. Всеки часовник на марката Tissot е истинско бижу.



Днес, часовниците Tissot са сред най-популярните на пазара, но за да достигнат до това ниво им е трябвало много време (повече от век) за да могат постоянно да усъвършенства творенията си и да показват на света все по-нови и нови технологии. Като вземете и факта, че марката е швейцарска, това още повече допринася за високото качество и надеждност на всяко едно малко колело, което се върти вътре. Всички знаем, че Швейцария като страна е много популярна с шоколад или часовниците, които с еправят там, скъпи са, но качествени в повечето случаи. Няма две мнения по въпроса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар